Lymphatic massage: he aha nā pono a pehea e hana ai?

Inā hoʻolohe ʻoe i nā ʻōlelo a pau i kapa ʻia ʻo ke olakino, ʻo ka lomi lymphatic e like me ka lua o ka koho maikaʻi loa no ka punawai o ka ʻōpio.E ʻālohilohi ana kou ʻili!Hiki ke hoʻopau i ka ʻeha mau loa!Hoʻemi ia i ka hopohopo a me ke kaumaha!Pono anei kēia mau ʻōlelo?A i ʻole he puʻupuʻu hype wale nō?
ʻO ka mea mua, he haʻawina biology wikiwiki.ʻO ka ʻōnaehana lymphatic kahi pūnaewele i loko o kou kino.He ʻāpana ia o kāu ʻōnaehana pale a loaʻa i kona mau kīʻaha koko ponoʻī a me nā ʻōpū lymph.Nui nā moku lymphatic aia ma lalo pono o kou ʻili.Loaʻa iā lākou ka wai lymph e kaapuni ana i kou kino.Loaʻa iā ʻoe nā lymph nodes ma nā ʻāpana he nui o kou kino-he mau lymph nodes ma kou ʻāʻī, ka ʻāʻī, ka ʻāʻī, a me ka ʻōpū.Kōkua ka ʻōnaehana lymphatic i ke kaulike ʻana i nā pae wai i loko o kou kino a pale i kou kino mai nā maʻi bacteria a me nā maʻi.
Ke holo pono ʻole kāu ʻōnaehana lymphatic ma muli o ka mālama ʻana i ka maʻi kanesa a i ʻole nā ​​maʻi ʻē aʻe, hiki iā ʻoe ke ulu i kahi ʻano pehu i kapa ʻia ʻo lymphedema.ʻO ka lomilomi lymphatic, i kapa ʻia ʻo manual lymphatic drainage (MLD), hiki ke alakaʻi i ka wai hou aʻe ma o nā moku lymphatic a hoʻemi i ka pehu.
ʻAʻole i loaʻa i ka massage lymphatic ke kaomi o ka lomilomi hohonu."ʻO ka massage Lymphatic kahi māmā māmā, lima lima e hoʻolōʻihi mālie i ka ʻili e kōkua i ke kahe lymphatic," ʻo Hilary Hinrichs, kahi mea hoʻoponopono kino a me ka luna hoʻomalu o ReVital ma SSM Health Physiotherapy ma St. Louis, Missouri, i haʻi aku i kēia lā.
"Ua ʻōlelo ka mea maʻi, 'ʻAe, hiki iā ʻoe ke hoʻoikaika ikaika' (i ka wā o ka lomilomi lymphatic).Akā, liʻiliʻi loa kēia mau moku lymphatic a aia lākou i loko o ko mākou ʻili.No laila, ʻo ka manaʻo nui i ka hohola ʻana i ka ʻili e kōkua i ka hoʻoikaika ʻana i ka hoʻomake ʻana i ka lymph," wahi a Hinrichs.
Inā ua mālama ʻia ʻoe no ka maʻi maʻi maʻi, e ʻōlelo pinepine kāu kauka i ka lomilomi wai lymphatic.ʻO ia no ka mea ma ke ʻano o ka mālama ʻana i ka maʻi kanesa, pono paha ʻoe i kahi ʻokiʻoki e wehe i kekahi mau lymph nodes.Eia kekahi, hiki i ka radiation ke hōʻino i kāu mau lymph nodes.
"Ma keʻano he kauka lapaʻau, he nui koʻu mau maʻi e hana ana i ka hoʻoikaika kino no ka loiloi lymphatic a me ka massage lymphatic," i'ōlelo aiʻo Aislynn Vaughan, MD, ka luna o ka American Society of Breast Surgeons and breast surgeon SSM Medical Group ma St.Ua haʻi ʻo Louis Missouri i kēia lā."Hoʻopau mākou i nā ʻōpū lymph mai ka ʻāʻī a i ʻole ka ʻāʻī.Ke hoʻopau ʻoe i kēia mau kahawai lymph, hōʻiliʻili ʻoe i ka lymph ma kou mau lima a i ʻole nā ​​umauma.
ʻO nā ʻano ʻokoʻa ʻē aʻe o ke kaʻina maʻi maʻi hiki ke hoʻomohala iā ʻoe i ka lymphedema ma nā wahi ʻē aʻe o kou kino.No ka laʻana, ma hope o ka ʻoki ʻana i ka maʻi maʻi poʻo a me ka ʻāʻī, pono paha ʻoe i kahi lomilomi lymphatic facial e kōkua i ka hoʻoheheʻe wai lymphatic facial.Hiki i ka lomilomi Lymphedema ke kākoʻo i ka hoʻoheheʻe ʻana o nā wāwae ma hope o ke kaʻina gynecological.
"E pōmaikaʻi ka poʻe me ka lymphedema mai ka wai lymphatic manual," wahi a Nicole Stout, he physiotherapist a me ka waha ʻōlelo no ka American Physical Therapy Association."Hoʻomaʻemaʻe ia i nā wahi congested a hiki i nā wahi ʻē aʻe o ke kino ke komo i ka wai."
Hiki i kāu kauka ke ʻōlelo aku e nīnau ʻoe i ke kauka lapaʻau i loea i ka wai lymphatic manual ma mua o ka hana ʻana a i ʻole ka radiation therapy.ʻO kēia no ka mea hiki i ka ʻike mua ʻana i nā pilikia i loko o ka ʻōnaehana hoʻoheheʻe lymphatic hiki ke maʻalahi i ka maʻi ʻana.
ʻOiai ʻaʻohe noiʻi noiʻi e kākoʻo i ka hoʻohana ʻana i ka node lymph node i ka poʻe olakino, hiki i ka hoʻoulu ʻana i ka ʻōnaehana lymphatic ke kōkua i ka hoʻoikaika ʻana i kāu hana pale."Ke hoʻomaka wau e loaʻa i kahi anu a i ʻole e ʻeha iki i koʻu ʻāʻī, e hana wau i kahi lomilomi lymphatic ma koʻu ʻāʻī, me ka manaʻo e hoʻoulu hou i nā pane kūlohelohe i kēlā wahi o ke kino," wahi a Stott.
Wahi a ka poʻe e hiki ke hoʻomaʻemaʻe, hoʻomaikaʻi i kou ʻili a hoʻopau i nā toxins.Ua ʻōlelo ʻo Stout he kūpono kēia mau hopena, akā ʻaʻole i kākoʻo ʻia e ka noiʻi ʻepekema.
"Hiki i ka massage lymphatic ke hoʻomaha a hōʻoluʻolu, no laila aia nā hōʻike e hiki i ka wai lymphatic manual ke kōkua i ka hōʻemi ʻana i ka hopohopo a hoʻomaikaʻi i ka hiamoe," wahi āna."Inā he hopena pololei kēia o ka neʻe ʻana o ka lymphatic, a i ʻole ka pane ʻana o kekahi e kau ana i ko lākou lima iā ʻoe ma ke ala ʻoluʻolu, ʻaʻole mākou maopopo."
Hiki i ka mea lapaʻau ke kūkākūkā me ʻoe i nā pōmaikaʻi āu e ʻike ai mai ka hoʻoheheʻe lymphatic."Aia mākou e alakaʻi iā ʻoe ma muli o ka ʻike a mākou i aʻo ai mai ka anatomia a me ka physiology a me nā hōʻike i loaʻa," wahi a Hinrichs."Akā i ka loiloi hope, ʻike ʻoe i ka mea maikaʻi loa no ʻoe a me kou kino.Ke hoʻāʻo maoli nei au e paipai i ka noʻonoʻo ponoʻī e hoʻomaopopo i ka pane o kou kino. "
Mai manaʻo e kōkua ka lomilomi lymphatic e mālama i ka pehu ʻana i kēlā me kēia lā a i ʻole ka edema.No ka laʻana, inā pehu kou mau wāwae a i ʻole nā ​​kuʻekuʻe wāwae no kou kū ʻana i ka lā a pau, a laila ʻaʻole ʻo ka lomilomi lymphatic ka pane.
Inā loaʻa iā ʻoe kekahi mau maʻi olakino, makemake ʻoe e pale i ka massage lymphatic.Inā loaʻa iā ʻoe kahi maʻi nui e like me ka cellulitis, ka puʻuwai congestive ʻaʻole i hoʻopaʻa ʻia, a i ʻole ka thrombosis hohonu hohonu, e hoʻōki i ka hoʻokahe ʻana i nā puʻu lymph.
Inā pōʻino kāu ʻōnaehana lymphatic, pono ʻoe e ʻimi i kahi mea lapaʻau i hōʻoia ʻia i ka wai lymphatic manual.ʻO ka mālama ʻana i kāu lymphedema kahi mea e pono ai ʻoe e hana i loko o kou ola, akā hiki iā ʻoe ke aʻo i nā ʻano lomilomi lymphatic, hiki iā ʻoe ke hana ma ka home a i ʻole ke kōkua ʻana o kāu hoa a i ʻole ʻohana.
He kaʻina ka hoʻomaʻamaʻa Lymphatic-ʻaʻole maʻalahi e like me ka lomilomi ʻana i ka wahi pehu.ʻO ka ʻoiaʻiʻo, makemake paha ʻoe e hoʻomaka i kahi lomilomi ma kekahi ʻāpana o kou kino e huki i ka wai mai ka ʻāpana lehulehu.Inā pōʻino kāu ʻōnaehana lymphatic, e aʻo e aʻo iā ʻoe iho i ka lomilomi mai kahi ʻoihana i aʻo maikaʻi ʻia i hiki iā ʻoe ke hoʻomaopopo i ke kaʻina e kōkua maikaʻi iā ʻoe e hoʻokahe i ka wai nui.
E hoʻomanaʻo, ʻo ka hoʻokahe wai lymphatic manual he ʻāpana wale nō ia o ka hoʻolālā lapaʻau lymphedema.ʻO ka hoʻopaʻa ʻana i nā wāwae a i ʻole nā ​​lima, ka hoʻomaʻamaʻa, ke kiʻekiʻe, ka mālama ʻana i ka ʻili, a me ka mālama ʻana i ka meaʻai a me ka inu wai.
Ua hōʻike ʻia ka maikaʻi o ka massage lymphatic a i ʻole ka wai lymphatic manual no ka poʻe i loaʻa i ka maʻi a i ʻole ka pilikia o ka lymphedema.Hiki ke kōkua i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ke olakino holoʻokoʻa o nā poʻe ʻē aʻe, akā ʻaʻole i kākoʻo ʻia kēia mau pōmaikaʻi e ka noiʻi.
He mea kākau ʻo Stephanie Thurrott (Stephanie Thurrott) e uhi ana i ke olakino noʻonoʻo, ka ulu pilikino, ke olakino, ka ʻohana, ka meaʻai a me ke kālā pilikino, a me ka hoʻopaʻa ʻana i nā kumuhana ʻē aʻe e hopu ai i kona manaʻo.Ke kākau ʻole ʻo ia, e noi iā ia e hele wāwae i kāna ʻīlio a i ʻole kaʻa ma Lehigh Valley, Pennsylvania.


Ka manawa hoʻouna: Nov-03-2021